Min drømmejobb

Vi fikk i oppgave av Karl Philip Lund   å beskrive vår drømmejobb.
Dette vil jo bli en enkel oppgave tenkte jeg med meg selv. Men nå etter nesten to uker, først da publiserer jeg innlegget. For hva er egentlig min drømmejobb? Og hvorfor er det viktig å tenke over dette?

Ordet drømmejobb får meg dermed til å stoppe litt opp. Og det er viktig å reflektere over hva man ønsker å jobbe med – og hvordan man ønsker å ha det. Det er viktig å være et sted der du ønsker å dra på jobb, og et sted der man trives.  Og visste du at så mange som 80% hater sin jobb (kilde: Deloitte’s Shift Index survey)?  Det er en posisjon jeg ikke ønsker å havne i – og det er vel et viktig poeng med nettopp denne oppgaven, og selv ta styringen og unngå den posisjonen.

Instagram
Instagram

Fotballspiller eller sprangrytter?
For 12 år siden var drømmejobben en blanding av fotballspiller, sprangrytter og advokat. Da jeg var 16 ville jeg fortsatt være fotballspiller men ikke lenger sprangrytter, og advokaten var byttet ut med psykolog. I et par år var jeg faktisk sikker på at jeg ønsket å være psykolog – helt til jeg ombestemte meg og ville bli sosionom. Jeg var faktisk på god vei til å bli sosionom og har fullført et år av en bachelor ved UiA. Men jeg fant ut at dette faktisk ikke var min drømmejobb… Så hva er egentlig min drømmejobb?

Etter 1 1/2 år på Høyskolen Kristiania vet jeg at jeg ønsker å jobbe med markedsføring, og spesielt digital markedsføring.  Jeg elsker å utvikle ideer, samtidig som man undersøker hvorfor og hvordan man skal gjøre det best mulig i et marked.  Derfor vil min drømmejobb være en fremtidsrettet jobb i en bedrift som lar meg utvikle meg videre, i et åpent arbeidsmiljø.  En jobb som lar meg prøve nye ting, der det er lov å feile på veien mot noe bra. Jeg ønsker å ha en jobb der jeg kan bidra til hjelpe andre ved å finne gode løsninger, samtidig som de ser fremover og fokuserer på blant annet nøkkeltall. Det er fordi jeg elsker å jobbe med noe konkret og da noe som er målbart. Jeg ønsker at bedriften jeg jobber i tar digital markedsføring på alvor og er med på de plattformene som er relevante – noe jeg føler at jeg kan være en bidragsyter til. For å virkelig presisere hva jeg drømmer om å jobbe med, vil det være å jobbe med mote, mennesker og digital markedsføring. Jeg drømmer om å være i et firma som driver med mote, og og jeg har et spesielt godt øye til Varner-Gruppen. Jeg synes det virker som et ekstremt spennende firma å jobbe for – og jeg vet tidligere som selger i Wow at det er bra sted å jobbe. Jeg synes Varner-Gruppen er flinke til å være med i tiden, de bruker flere plattformer på en god måte, er flinke til å promotere og i tillegg virker det som en arbeidsplass der en virkelig kan trives. En viktig del av deres hverdag er å være målrettet og derfor synes de nøkkeltall er viktig – noe jeg også ønsker å fokusere på.  Så en god blanding av digital markedsføring, mote, trivsel og muligheter vil være min drømmejobb.

Varner
Varner

En av mine medstudenter har også skrevet et blogginnlegg om drømmejobben! Les det på bloggen til Simen: her.

Julie Skogen Claussen

 

 

 

 

 

 

One thought on “Min drømmejobb

  1. Bra innlegg, Julie! Helt enig med deg om at det viktigste er å ha en jobb man har lyst til å dra på og trives i. Samt mener jeg at det er viktig å ha en jobb man mestrer og føler man kan. Jeg ønsker heller ikke å være en av de 80% som ikke trives i sin jobb, det må jo være helt forferdelig. Morsomt at valgfaget har gjort til at du ønsker å jobbe med digital markedsføring, og Varner – gruppen høres jo ut som en veldig spennende arbeidsplass! Hvem vet, kanskje det er der du ender opp. Lykke til 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *